Negresa cu glazura si nuci caramelizate

de MonaMimi in Prajituri, 30 Noi 2013 | 5740 vizualizari

 

reteta preluata de la lilik ,multumesc pentru reteta a avut mare trecere in familie

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 3 linguri gem
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao neagra
  • 50 g nuci prajite taiate grosier
  • glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • nuca caramelizata:
  • 100 g nuca prajita
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura si nuci caramelizate:

Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire amestecand bine pana devine cremos.

Adaugam gemul, amestecam apoi cu laptele si faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt ,amestecam bine si adaugam nucile.

Punem compozitia intr-o tava  la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute.

Cand este copt lasam blatul la racit ,pregatim caramelul: zaharul il caramelizam la foc mic sa nu se arda, cand este lichid adaugam nucile, amestecam bine, apoi punem caramelul pe o plansa de lemn unsa cu putin ulei sau pe hartie de copt.

Lasam sa se intareasca apoi cu un ciocanel faramitam caramelul.

Glazura: topim ciocolata amestecata cu frisca la foc mic pana devine crema.

Peste blatul racit punem glazura calduta iar peste glazura nucile caramelizate punem la frigider minim 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negrese de post